“Wandelaar, je voetstappen zijn de weg, niets meer. Wandelaar, er is geen weg, de weg maak je al lopende. Al lopende maak je de weg, en als je omkijkt zie je het spoor dat je nooit meer zal bewandelen.”

– Antonio Machado

Van jurist naar psycholoog

Ik weet hoe het is. Je weet wat je doel is, je wil dingen anders aanpakken en je lijkt er maar niet in te slagen. De wereld lijkt steeds complexer te worden en het is moeilijk om vat te krijgen op de realiteit.

 

Ik werkte als jurist in de financiële sector. De financiële crisis versterkte de wereldwijde welzijnscrisis en net als zovelen worstelde ik met de druk. Het moest anders, maar hoe? Kan een mens eigenlijk wel veranderen?

 

Met die vraag ging ik opnieuw studeren en behaalde een Master in de Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Verticale ontwikkeling

Toch bleven veel vragen onbeantwoord. Tot ik de ideeën van onder meer Robert Kegan (Harvard) ontdekte over ‘constructive developmental theory’

 

Ook als volwassene blijven we groeien volgens voorspelbare stadia van ontwikkeling. Alleen gaat het niet meer automatisch zoals bij kinderen. Het is een uitdaging om bewust in je eigen ontwikkeling te investeren.

 

Tegelijkertijd is het ook ongelofelijk verrijkend en waardevol. Ontwikkeling brengt mee dat je andere perspectieven ziet en op een andere manier in het leven kan staan.

 • Over mij

  Hover over de foto's voor meer info.

 • Familie

  Ik leef samen met mijn man en 3 dochters. Het ouderschap komt met wisselend succes, de nodige zelfrelativering en veel vreugde.

 • Opleiding

  Master in de Psychologie, Master in de Rechten, Growth Edge Coaching, Immunity to Change™, Deep Democracy, Appreciative Inquiry, Mediation

 • Eten!

  Alles van eten tot koken, bakken en brouwen. Altijd thee, nooit koffie.

 • Sport

  Alle dagen, meestal lopen, vaak yoga en soms wandelen.

 • Studie

  Eeuwig student. Ik begrijp graag hoe de dingen in elkaar zitten of hoe je iets moet toepassen. Non-fictie en opleiding zijn altijd aanwezig in leven en werk.

De koru in koruconnect

Ik heb de koru ontdekt tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland. De koru is een symbool uit de Maori-kunst, gebaseerd op het nieuwe, nog te ontvouwen blad van de inheemse Nieuw-Zeelandse zilvervaren.

De cirkelvorm weerspiegelt het idee van de eeuwigdurende beweging en de binnenste spiraal, suggereert een terugkeer naar het punt van oorsprong.